Κανονισμοί

Ο Αγώνας των 62 χλμ διεξάγεται σύμφωνα με τους Κανονισμούς Αγώνα που ακολουθούν.

Δεν επιτρέπεται στους συνοδούς των αθλητών να ακολουθήσουν στους χωματόδρομους. Οποιαδήποτε βοήθεια προς τον αθλητή από τους συνοδούς του, προσφέρεται μόνο στα Σημεία Ανεφοδιασμού.

Οι Οργανωτές επιτηρούν συνεχώς τους αθλητές σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 62 ΧΛΜ ΛΕΒΙΔΙ – ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ

ΑΡΘΡΟ 1

Οι δρομείς πρέπει να παρουσιάσουν Ιατρική Βεβαίωση στην οποία να αναφέρεται ότι η φυσική τους κατάσταση τους επιτρέπει να διατρέξουν τα 62 χλμ της διαδρομής. Η βεβαίωση αυτή πρέπει να είναι στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα και να είναι τουλάχιστον 3μηνης ισχύος. Επίσης εάν απαιτείται οι δρομείς θα πρέπει να προσκομίσουν τις απαραίτητες βεβαιώσεις διαγνωστικών τεστ κορονοϊού.

Όλοι, αθλητές, υποστηρικτές, Διοργάνωση κλπ. υποχρεούνται να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα που θέτει η Πολιτεία.

ΑΡΘΡΟ 2

Οι δρομείς συμμετέχουν στην εκδήλωση με προσωπική τους ευθύνη και πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ιατρική κάλυψη που τους προσφέρεται δεν είναι δυνατή σε όλα τα σημεία της διαδρομής ούτε και σε οποιαδήποτε ώρα.

ΑΡΘΡΟ 3

Οι Αθλητές αποκλείονται από την εκδήλωση:

  • Για τη μη τήρηση των άρθρων του Κανονισμού
  • Για την εκτός χρόνου διέλευση από κάποιο Σημείο Ελέγχου Ανεφοδιασμού. Όλα οι Σταθμοί Ελέγχου Ανεφοδιασμού αποτελούν σημεία αποκλεισμού.
  • Αν το κρίνουν απαραίτητο οι υπεύθυνοι της Ιατρικής Ομάδας.

ΑΡΘΡΟ 4

Οι Αθλητές μπορούν να κάνουν χρήση προσωπικών ειδών ή ειδών διατροφής κατά τη διάρκεια του Αγώνα, με δική τους ευθύνη. Η παράδοση αυτών των ειδών γίνεται το πρωί της ημέρας έναρξης του Αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 5

Οι Αθλητές πρέπει να φέρουν στο στήθος και στην πλάτη τον αριθμό τους, όπου αναγράφεται το όνομα και την εθνικότητά τους. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό του αθλητή. Αυτά τους παραδίδονται από την Οργανωτική Επιτροπή.

ΑΡΘΡΟ 6

Για την ασφάλειά τους, οι Αθλητές πρέπει να τρέχουν στην αριστερή πλευρά του δρόμου, αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας. Αν κριθεί απαραίτητο από τους υπευθύνους του Αγώνα, μπορεί να μετατεθεί η διαδρομή στο δεξί μέρος του δρόμου.

ΑΡΘΡΟ 7

Αν κριθεί απαραίτητο, οι Αθλητές μπορούν να δεχθούν ιατρική βοήθεια σε οποιοδήποτε σημείο του Αγώνα καθώς και βοήθεια από τους Οργανωτές. Η οποιαδήποτε χορήγηση φαρμάκων επιφέρει τον αποκλεισμό του αθλητή.

Μόνο ο γιατρός χορηγεί φαρμακευτική αγωγή στον αθλητή και αποφασίζει αν δύναται να συνεχίσει.

ΑΡΘΡΟ 8

Απαγορεύεται στους Αθλητές να επιβιβαστούν σε όχημα κατά τη διαδρομή, όποιο και αν είναι αυτό. Η παράβαση αυτού του άρθρου του Κανονισμού επιφέρει τον άμεσο αποκλεισμό του Αθλητή. ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 10.

ΑΡΘΡΟ 9

Αποκλείονται της εκδήλωσης Αθλητές που κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών (doping).

ΑΡΘΡΟ 10

Οι Αθλητές πρέπει να ακολουθούν την προκαθορισμένη διαδρομή. Αν και για οποιοδήποτε λόγο, παρεκκλίνουν από τη διαδρομή, είναι υποχρεωμένοι, για να έχουν δικαίωμα να συνεχίσουν, να επιστρέψουν στο τελευταίο Σημείο Ανεφοδιασμού από όπου πέρασαν πριν την παρέκκλισή τους (και όχι στο σημείο από το οποίο παρέκλιναν από τη διαδρομή τους). Στην περίπτωση αυτή και μόνο, ο υπεύθυνος της εκδήλωσης κρίνει εάν η απόκλιση του δρομέα περιείχε δόλο. Σε αυτή τη περίπτωση ο αθλητής αποκλείεται από την εκδήλωση. Η μεταφορά του Αθλητή γίνεται από υπεύθυνο της εκδήλωσης και μόνο.

ΑΡΘΡΟ 11

Οι Αθλητές οφείλουν να επιδεικνύουν άψογη συμπεριφορά, σεβασμό προς το αθλητικό πνεύμα και το Ολυμπιακό ιδεώδες.

ΑΡΘΡΟ 12

Για λόγους ασφαλείας και εγρήγορσης, ο Αθλητής δεν έχει δικαίωμα να έχει μαζί του ραδιόφωνο, συσκευή MP3 η άλλο μέσο αναπαραγωγής ήχου. Επιτρέπεται  το κινητό τηλέφωνο μόνο για χρήση κλήσεων.

ΑΡΘΡΟ 13

Για τα δύο (2) τμήματα της διαδρομής όπου τα Σημεία Ανεφοδιασμού απέχουν μεταξύ τους περισσότερο από 13 χλμ, ο Αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει μαζί του τουλάχιστον 500ml υγρού.

ΑΡΘΡΟ 14

Ο Αθλητής που επιθυμεί να εγκαταλείψει την εκδήλωση πρέπει να παραδώσει τον αριθμό του και το τσιπ χρονομέτρησης στους υπευθύνους της διαδρομής και να υπογράψει το έντυπο εγκατάλειψης στο πλησιέστερο Σημείο Ανεφοδιασμού από το σημείο που εγκατέλειψε.

ΑΡΘΡΟ 15

Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη αν ο Αθλητής συνεχίζει τη διαδρομή όταν είναι εκτός χρόνου ή έχει αποκλειστεί (συνεχίζει αποκλειστικά με δική του ευθύνη). 

ΑΡΘΡΟ 16

Οι Αθλητές και οι συνοδοί τους πρέπει να γνωρίζουν του Κανονισμούς της εκδήλωσης. Οι Αθλητές, οι συνοδοί ή οποιοδήποτε άτομο που συμμετέχει, έχει υποχρέωση να ζητήσει από τους υπευθύνους διευκρινίσεις για κάποιο σημείο των Κανονισμών ή οτιδήποτε άλλο αφορά την εκδήλωση. Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη για ερμηνείες ή πληροφορίες που δεν έχουν γίνει σωστά αντιληπτές και που θα είχαν σαν αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του Αθλητή από την εκδήλωση.

ΑΡΘΡΟ 17

Οι Αθλητές και οι συνοδοί τους πρέπει να προστατεύουν το περιβάλλον από κάθε είδους ρύπανση.

ΑΡΘΡΟ 18

Όλοι οι οδηγοί, συνοδοί, δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά συνεργεία, ιατρικές ομάδες, μέλη του Διπλωματικού Σώματος και γενικά άτομα, οχήματα ή ομάδες ατόμων που έχουν σχέση με την εκδήλωση, πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην Οργανωτική Επιτροπή, πριν την εκδήλωση και να πάρουν τα σήματα και την ειδική άδεια με τα οποία θα αναγνωρίζονται. Σε περίπτωση που ορισμένοι δεν τηρήσουν τον Κανονισμό αυτό θα τους απαγορευτεί να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

ΑΡΘΡΟ 19

Κατά τη διάρκεια του Αγώνα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ. Οι συνοδοί έχουν δικαίωμα να προσφέρουν βοήθεια στους Αθλητές ΜΟΝΟ στα εφτά (7) Σημεία Ανεφοδιασμού. Η παράβαση του άρθρου αυτού του Κανονισμού από μέρους του συνοδού, επιφέρει τον αποκλεισμό του Αθλητή μετά από απόφαση του υπευθύνου της Οργανωτικής Επιτροπής, στο πλησιέστερο σημείο που έλαβε χώρα η παράβαση.

ΑΡΘΡΟ 20

Κατά μήκος των ασφαλτοστρωμένων τμημάτων της διαδρομής, για λόγους ασφαλείας και προστασίας των δρομέων, η κυκλοφορία των οχημάτων των συνοδών πρέπει να γίνεται ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ. Στα τμήματα της διαδρομής που αποτελούνται από χωματόδρομους ή μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κυκλοφορία των ανωτέρω οχημάτων και υποστηρικτών, τα οποία πρέπει να ακολουθούν την επιτρεπόμενη παρακαμπτήριο πορεία. Στον κάθε οδηγό θα δοθεί ενημερωτικό έντυπο στη διάρκεια του briefing πριν την εκδήλωση.

ΑΡΘΡΟ 21

Οι συνοδοί δεν πρέπει να κινούνται με την ταχύτητα του Αθλητή. Αυτό θεωρείται ως παράτυπη βοήθεια.

ΑΡΘΡΟ 22

Η παραβίαση των Κανονισμών της εκδήλωσης από τους συνοδούς επιφέρει τον αποκλεισμό του Αθλητή ή των αθλητών που υποστηρίζουν.

ΑΡΘΡΟ 23

Τα οχήματα που μεταφέρουν τηλεοπτικά συνεργεία, φωτορεπόρτερς, φωτογράφους ή δημοσιογράφους, πρέπει να ακολουθούν την εκδήλωση και να σταθμεύουν σε αρκετή απόσταση από τους Αθλητές (για να μη ενοχλούν ή να δώσουν υποψίες για βοήθεια που απαγορεύεται). Η παραβίαση αυτή θα επιφέρει την αφαίρεση των σημάτων του οχήματος καθώς και την άδεια των επιβατών για την παρακολούθηση της εκδήλωσης.

ΑΡΘΡΟ 24

Τα Σημεία Ανεφοδιασμού μπορεί να μετακινηθούν χωρίς προειδοποίηση λόγων απρόβλεπτων συνθηκών όπως έργα επί της οδού, ατύχημα ή άσχημες μετεωρολογικές συνθήκες.

ΑΡΘΡΟ 25

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, η Οργανωτική Επιτροπή τοποθετεί τραπέζια με τον απαραίτητο ανεφοδιασμό των Αθλητών, κυρίως σε ισοτονικά υγρά. Οι δρομείς έχουν το δικαίωμα να τοποθετήσουν στα διάφορα Σημεία Ανεφοδιασμού προσωπικά είδη διατροφής.

ΑΡΘΡΟ 26

Σε περιπτώσεις που αναβάλλονται ή ακυρώνονται οι αγώνες λόγω καιρικών συνθηκών, έκτακτων καταστάσεων και γενικά απαγορεύσεων από τη Πολιτεία, δεν επιστρέφεται το καταβαλλόμενο κόστος συμμετοχής. 

Ακυρώσεις συμμετοχών γίνονται δεκτές μόνο κατόπιν γραπτής αιτήσεως και μέχρι 15 μέρες πριν τον αγώνα. 

Σε περίπτωση ακύρωσης ένα (1) μήνα πριν τον αγώνα, επιστρέφεται στον αιτούντα το 70% του ποσού συμμετοχής. Σε περίπτωση ακύρωσης είκοσι (20) ημέρες πριν τον αγώνα , επιστρέφεται στον αιτούντα το 40% του ποσού συμμετοχής.

Οποιαδήποτε περίπτωση που δεν αναφέρεται στον παρόντα Κανονισμό θα επιλύεται επί τόπου από τον υπεύθυνο της οργανωτικής επιτροπής.